zondag 11 november 2018

DEEL 2: B.C. Herfst


Bij het thema herfst experimenteerden we volop met het materiaal dat we vonden in het bos. We hadden echter ook een heel lief heksje op bezoek: heksje Mimi. Ze was heel verdrietig, want er was iets ergs gebeurd... Heksje Mimi kon namelijk niet zo goed toveren. Ze toverde iedereen uit het heksenbos weg... Maar nu was ze helemaal alleen in het bos. Gelukkig wilden de Koekeloerekes Heksje Mimi snel helpen om te leren toveren zodat ze allemaal teruggetoverd werden.

Samen met Heksje Mimi ontdekten we een heleboel nieuwe dingen...
We vlogen op de heksenbezem die Mare meebracht naar de klas en gingen op onderzoek welke voorwerpen we ook als bezem konden gebruiken. De kleuters vonden hele gekke dingen en vlogen zelfs op een schilderborstel door de klas. Echt waar!

We leerden een aftelliedje over zes heksen die een heeel vreemd soepje klaar maakten met hele vieze dingen... Keer op keer verdween er telkens een heks... Tot er maar eentje meer overbleef die de soep goed maakte. Floeps! Daar waren ze allemaal terug! Het liedje was een grote hit in de koekeloereklas. Als je dit nog eens wil herbekijken en -beluisteren met uw kleuter dan kan je het hier terugvinden.

Daarnaast maakten we samen met de Jip en Jannekes ook echte heksenpompoensoep met spinnetjes.... Mmmmmm, wat lekker ;-)!

Uiteraard leerden we ook de kneepjes van het vak en leerden wij ook een beetje toveren: dit deden wij met kleuren en waterverf aan de hand van een echte heksenspreuk. En wat gek.... Rood en geel werden opeens ..... ;-)!

Tot slot moesten we natuurlijk zelf hele gekke toverspreuken bedenken. Zo leerden we ook al een beetje rijmen. De kleuters zijn wellicht geboren als echte heksen, want dit ging heel erg vlot! 

En op het einde.... Toverden we alle bosdieren terug. Hierdoor kon het heksenfeest echt van start gaan! Joepie! Ben je benieuwd naar enkele foto's, dan kan je die hier terugvinden.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten