zondag 11 november 2018

Experimenteren met de regen!


Je hoort het ons niet vaak zeggen... maar wat waren we deze week heeeel erg blij met een beetje regen! Net zoals Heksje Mimi stonden we namelijk te popelen om volop de regen trotseren met onze regenlaarzen. Joepie!

Jammer genoeg had de weerman het regenweer niet voorspeld, waardoor we onze prachtige regenlaarzen niet hadden om de regenplassen te ontdekken...

Maar... niet getreurd! De Koekeloerekes zouden geen Koekeloerekes zijn als ze geen inventieve oplossing vonden voor dit probleem. Want ook zonder onze laarzen konden we naar buiten. We trokken onze jas, muts en kap aan en trokken naar buiten met bekers, emmers, penselen en uiteraard ook... Twee paraplu's! :-)

Buiten testten we met de bekers uit of we de regen konden opvangen. We keken wie al veel druppels verzameld had en wie nog niet... Opeens ontdekten enkele kleuters dat we grotere druppels konden verzamelen als we onder het dak gingen staan. Wat ging dat al goed! Binnen in de klas vergeleken we wie geen - weinig - veel druppels verzameld had en wat er gebeurde als we alle druppels in één grote emmer verzamelden!

Daarnaast keken we met hoeveel kleuters we nu eigenlijk onder één paraplu konden. We verdeelden de kleuters in de helft: de ene helft ging onder de rode paraplu staan en de andere helft onder de groene. Zo stappen ging echter wel een beetje moeilijk hoor! We koppelden een korte race aan: welke paraplu bereikt het eerste de meet?!

Maar ai, ai, ai... Op het einde gebeurde er echter iets heel vreemds met onze paraplu toen er wat wind ontstond..... En toen we een beetje nat waren van de regen, trokken we snel terug naar binnen zodat we niet ziek zouden worden!

In de klas hadden we een heleboel gespreksstof om op ons 'buitenmomentje' na te praten tegen Moffel en Piertje... En de volgende keer willen ze uiteraard ook met ons mee! 

Willen jullie ons buitenmomentje ook graag eens herbeleven? Dan kan je hier enkele foto's ontdekken!












Geen opmerkingen:

Een reactie posten